logo2Fotografie 3 x anders


In fotografie 3 x anders leer je in 9 avonden je camera goed bedienen en behandelen we de belangrijkste beeldelementen van de fotografie.
Aandacht voor goed kijken en dat vertalen naar een foto is ook in deze cursus een wezenlijk onderdeel. Voorbeelden van bekende fotografen bekijken we samen naar aanleiding van de opdrachten.
Je krijgt elke week een opdracht om thuis uit te voeren en we bespreken dat gezamenlijk de week erna. In de opdracht zit telkens een cameratechniek en een beeldend aspect verwerkt zodat je met beide kunt oefenen.

De basiscursus en fotografie 3 x anders.

De cursus “3 x anders” is een verkorte versie van de algemene basiscursus. In de algemene basiscursus zijn de opdrachten uitgebreider, maak je een portfolio en wordt o.a.bewerken met photoshop en afdrukken behandeld. Wil je dieper dan is die cursus een goede keus. Wil je wat sneller dan is 3 x anders geschikt. Twijfel? Overleg via mail of telefoon.

Start NTB


Les 1 t/m 3 Vorm en lijn.

Foto’s zijn altijd opgebouwd uit vormen en lijnen. Maar hoe doe je dat en wat voor invloed heeft dat op je compositie? Je krijgt 3 opdrachten om dat te onderzoeken.
Van de camera behandelen we de programma’s, de ‘belichtingsdriehoek’: diafragma – sluitertijd – ISO en de algemene belichting.

Les 4 t/m 6 Ritme en beweging.

Bij ritme denk je misschien in eerste instantie aan muziek, maar ook in foto’s kan ritme zitten. Beweging kun je suggereren met verschillende technieken zodat de kijker meteen ziet dat het snel of langzaam gaat. Je krijgt weer 3 opdrachten om dit te onderzoeken.
Van de camera nemen we natuurlijk de sluitertijd onder handen (beweging!). Verder komt scherpte, scherpstellen en licht meten aanbod.

Les 7 t/m 9 Kleur bekennen.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat doet kleur eigenlijk in je foto’s. Kun je daarmee spelen en kun je het beïnvloeden? Wanneer gebruik je kleur en wanneer zwart-wit? Daar krijg je weer opdrachten voor. En zoals elke les bespreken jouw foto’s en bekijken we werk van meesterfotografen.
Van de camera nemen we de laatste onderdelen door zoals brandpuntsafstanden en formaten.


Fotografie 3x anders wordt in 9 lessen aangeboden op de dinsdagavond.
Start op NTB | 19:30 - 22:00  | locatie | Docent: Michiel Knaven | opgeven | tarieven | algemene voorwaarden | agenda | Minimaal 7 en maximaal 9 deelnemers. Er zijn nog plaatsen vrij.
Bezoek

Koewegje 4 .

8021 AG Zwolle.

Contact

mail.

telefoon: 06 18934271.